Школярі обирають тверезе життя

17.01.2015 11:50

Школярі обирають тверезе життя

Довідка. За оцінкою ВООЗ, спиртне є третім за значимістю чинником ризику інвалідності і передчасної смерті. Вважається, що алкоголь і виникаючі на грунті його вживання захворювання і події щорічно стають причиною 2,5 мільйона, або 3,8 відсотка смертей по всьому світу. У 320 тисячах випадків жертвами стають молоді люди у віці від 15 до 29 років. В Україні вживання алкоголю одна з головних причин скорочення тривалості життя, ДТП, руйнування сім'ї та зниження інтелекту нації. За статистикою, в Україні алкоголіком стає кожна десята людина.

            5 грудня 2014 року в Палаці учнівської молоді відбулася урочиста церемонія підведення підсумків та нагородження переможців обласного та міського конкурсів творчих робіт на підтримку соціальної кампанії «Краще тверезе життя». Організаторами заходу були Волинське православне братство тверезості імені святого праведного Іоанна Кронштадтського у партнерстві з управлінням освіти і науки Волинської ОДА та управлінням освіти Луцької міської ради.

      Метою конкурсу було привернення уваги до проблематики поширення алкоголізму серед учнівської молоді та популяризації здорового способу життя.  Конкурс проходив у трьох номінаціях: «Кращий малюнок», «Кращий письмовий твір», «Краща мультимедійна розробка».

       У заході взяли участь протоієрей Степан Ярема, Олександр Пирожик, перший заступник голови Волинської ОДА, Валентина Загрева, начальник управління освіти і науки Волинської ОДА, Олег Гребенюк, начальник управління освіти Луцької міської ради, працівники Центру ППСР. У своїх промовах виступаючі наголошувати на перевагах здорового способу життя для молодої людини, можливостях самореалізації в цікаво і змістовно організованому дозвіллі.

 

 

       Ведучий конкурсу  Андрій Роїк представив номінації та переможців конкурсу. Він повідомив, що лише на міський конкурс у номінації «Кращий письмовий твір» було надіслано більше 30 робіт.  Дитячі твори висвітлювали радість природного тверезого життя (приклади відомих людей, які живуть тверезо, героїчні вчинки українців, котрі обрали здоровий спосіб життя, досвід інших країн щодо популяризації тверезого життя серед молоді, власні роздуми з приводу тверезого життя, шляхи подолання проблеми дитячого алкоголізму). Начальник управліня освіти Олег Гребенюк вручив дипломи переможцям міського конкурсу. Ними стали у номінації «Кращий письмовий твір»:  Карабанова  Дарина, учениція ЗОШ І-ІІІ ст. № 25, (1 місце), Пирожик Ольга, учениця НВК №7-природничий ліцей та Назарець Яна, вихованка гуртка «Юний журналіст» Палацу учнівської молоді, (2 місце), Матвійчук Анжеліка, учениця НВК ЗОШ-інтернат І-ІІІ ст. – правознавчий ліцей з посиленою фізичною підготовкою та Владислав Шкода (гурток «Юний журналіст» 

Палацу учнівської молоді). У номінації «Кращий малюнок» перемогу здобули Романюк Володимир, учень ЗОШ І-ІІІ ст. №20 (1місце), Горбова Анастасія, учениця НВК №9 (2 місце), Демчук Катерина, учениця НВК № 10 та Терещук Софія, учениця гімназії №21 імені Михайла Кравчука (3 місце). Кращими креативними мультимедійними  розробками  стали презентації  Шевчука  Андрія,  учня ЗОШ І-ІІІ ст. № 25 ( І місце), Проць Іванни, учениці НВК ЗОШ І-ІІ ст. №7-природничий ліцей (2 місце), Єрмейчук Маргарити, учениці НВК №10 (3 місце).

      Переможцям обласного конкурсу були вручені дипломи управління освіти і науки Волинської ОДА, цінні подарунки та солодощі.

 Завершився захід концертом, який подарували присутнім вихованці Палацу учнівської молоді.