Толерантність єднає всіх

08.12.2014 16:18

Толерантність єднає всіх

25 листопада 2014 року на базі ДНЗ №7 зібралося поважне товариство –Джон Маккейб-Янкі, професор з США (Штат Канзас), Фаліппова І.Ю., кандидат психологічних наук, доцент СНУ імені Лесі Українки, голова ГО «Волинь-ОМЕП», працівники управління освіти м. Рівного та Луцька, завідувачі дошкільними закладами та педагоги зазначених міст для обміну досвідом з проблем 

толерантності в освітньому просторі та розвитку дошкільної освіти.

Даним питанням був присвячений семінар на тему «Толерантність як запобігання ригідності мислення у педагогів та батьків».

Гостей радо привітав начальник управління Гребенюк О.В., який наголосив, що сьогодні толерантність є яскравим по

казником ступеню демократичності держави й однією з умов її розвитку. Адже повага до інших, до чужої думки і почуттів - основа того, що робить людину Людиною. Він позитивно оцінив дружні стосунки між освітянами сусідніх областей та відзначив важливу роль партнерських ініціатив  ГО «Волинь-ОМЕП».

В рамках заходу автором методу асоціа

тивних символів при вивченні англійської мови, вчителем-методистом Світланою Гунько було проведено заняття англійської мови для дітей. Рівненчани відмітили, що їх педагоги знайомі з цим досвідом з публікацій, посібників, проте не скривали свого захоплення від особистості педагога та унікальності методу у вивченні іноземної мови.

 

На «круглому столі» Філіпповою І.Ю. було представлено результати досліджень з проблем толерантності в освітньому просторі, окреслено перспективи роботи з даного напрямку. Валентина Гдира зосередила увагу на формуванні толерантної поведінки засобами театралізованої діяльності та представила гостям парціальну програму «Грайлик», яка має гриф МОН України та рекомендована для впровадження у дошкільних закладах.

Працівники Центру ППСР приділили увагу толерантності у ставленні до сімей, дітей учасників АТО та тимчасово переселених з південних областей та Криму, поділилися з гостями власними розробками.

Нікого не залишила байдужими  літературно-музична композиція дітей та педагогів ДНЗ №7 «Толерантність єднає всіх» та участь в міжкультурній 

дегустації страв народів світу.

Освітяни-практики з ДНЗ №2,3,7,9,11,40 обмінялися методичними здобутками, дитячими творчими роботами, окреслили грані співпраці на близьку перспективу.