ЯРМАРОК ПРОФЕСІЙ - 2014

17.01.2015 11:49

ЯРМАРОК ПРОФЕСІЙ - 2014

 

4 грудня в Палаці учнівської молоді зібрались учні, вчителі, соціальні педагоги ЗНЗ, представники 13 вищих навчальних закладів, ЗМІ на «Ярмарок професій -2014». Серед запрошених були представники Волинського інституту економіки та менеджменту (ВІЄМ), Волинського інституту імені В. Липинського Міжрегіональної Академії управління персоналом  (МАУП), Східноєвропейського  національного університету імені Лесі Українки, Луцького кооперативного коледжу Львівської комерційної Академії, Академії рекреаційних технологій і права, Луцького інституту розвитку людини університету «Україна», Луцького національного технічного університету, Луцького біотехнічного інституту міжнародного науково-технічного університету ім. академіка Юрія Бугая та Волинського коледжу ЛТУ, Луцького базового медичного коледжу, Коледжу технологій,  бізнесу та права СНУ імені Лесі Українки, Волинського технікуму Київського національного університету харчових технологій, Технічного коледжу Луцького національного технічного університету, Рожищенського коледжу Львівського національного університету ветеринарної медицини імені С.З.Гжицького,  Луцького міського центру зайнятості.

 

Урочисто відкрила захід завідувач Центру практичної психології і соціальної роботи управління освіти Луцької міської ради Ольга Матвійчук. Вона зазначила, що сьогодні випускники стоять перед вибором майбутньої професії та здобуттям відповідної освіти, опанування якої дозволить  реалізувати свої здібності, зробить їх незалежними і успішними в житті. Проте проблема професійного вибору старшокласників є сьогодні надзвичайно гострою. Адже в цьому навчальному році внесено зміни до ЗНО, введено нові правила вступу до ВНЗ, зменшилась кількість ВУЗів в країні у зв’язку з проведенням військових дій на Донеччині та Луганщині. Також ускладнюють системну підготовку до ЗНО та ДПА зміщені канікули, ущільнення тем, перенесення уроків на вихідні дні.  Тому абітурієнтам 2015 року доведеться, на жаль, дещо обмежити дозвілля та взяти на себе відповідальність за прийняття важливих професійних рішень і як слід підготуватись до вступної кампанії. Представник Луцького міського центру зайнятості Матвіюк І.С. зосередила увагу на співпраці з освітніми закладами та пропаганді робітничих професій.  

В ході проведення заходу працівниками Центру практичної психології та соціальної роботи з допомогою мультимедійної техніки представили відео сюжети конкурсу КВК «Знайди себе у світі професій», результати соціологічних досліджень, проведених у 2014р. в загальноосвітніх навчальних закладах міста з питань професійної орієнтації та професійного вибору, фотоматеріали щодо форм профорієнтаційної роботи в освітніх закладах. З метою здійснення профорієнтаційної роботи та поширення інформації про вищі навчальні заклади області було організовано виставку та розповсюдження буклетів, плакатів, довідкової літератури. Під час роботи Ярмарку у фойє Палацу учнівської молоді працював консультпункт, під час якого випускники шкіл мали можливість пройти комплексне тестування на вибір професії.

 Завершився «Ярмарок професій» концертом, який підготували для гостей працівники Палацу учнівської молоді.