З Різдвяні канікули луганських школярів

30.03.2015 12:15

   З Різдвяні канікули луганських школярів

3 січня 2015 року 20 учнів 5-9 класів із ЗОШ №2 міста Кремінна  Луганської області пе

ребували на відпочинку у місті Луцьку. Міська рада відгукнулась на таку пропозицію луганчан. Протягом 10 днів школярі проживали в  Луцькому НВК ЗОШ-інтернат І-ІІІ ступенів – правознавчому ліцеї з посиленою фізичною підготовкою.

    

     12 січня відбулася прощальна зустріч дітей із Луганської області та  педагогів, батьків і дітей, які приймали їх в родинах на різдвяні свята. У заході взяли участь  представники міської влади, державних та громадських організацій, меценати. Діти переглянули різдвяний вертеп у виконанні колективу школи-інтернату, який цього року став переможцем міського конкурсу вертепів «З Різдвом Христовим!».

           За те, що відвідали наш край, подякував дітям від міського голови Миколи Романюка та освітян міста начальник управління освіти Олег Гребенюк. Він висловив сподівання, що діти повезуть у своїх серцях частинку доброти волинян і поділяться із нею зі своїми земляками. Побажав їм щасливої дороги та разом із директором центру соціальних служб для дітей сім’ї та молоді Ліною Галан вручив сувеніри із зображенням Луцького замку. Такі ж сувеніри отримали і педагоги із Луганщини, які супроводжували дітей. Пам’ятати про наш край побажала дітям та запросила знову приїхати до Луцька

цька голова Волинського обласного благодійного фонду «Дитяча місія. Україна» Людмила Лонюк. Найщиріші слова вітань дітям висловив голова правління ПАТ “Теремнохліб” Андрій Тищенко. Він побажав дітям, не зважаючи на складні обставини, дивитися з вірою у майбутнє.

 Проводжати дітей прийшли родини, у яких діти святкували Різдво Христове. Суттєву допомогу у скеруванні дітей у волинські сім’ї надали працівники соціально-психологічних служб гімназії №4 імені Модеста Левицького Оксана Литвиненко, Тетяна Огродніча та  НВК ЗОШ- інтернат І-ІІІ ступенів – правознавчого ліцею з посиленою фізичною підготовкою Оксана Кицун та Олена Матвієць. Тренінгові заняття, соціальний супровід фахівців ЗНЗ № 5,7,9,10,14,15, 18,23,НРЦ, вечірньої (змінної) школи сприяли знайомству з однолітками, згуртуванню колективу, умінню знаходити в собі приховані особистісні потенціали та використовувати їх як можливості для гармонізації свого внутрішнього стану та усвідомлення неповторності та індивідуальності людини, як вищої цінності.

      

     Діти дякували волинянам за гостинність, адже за десять днів вони змогли познайомитися із народними різдвяними традиціями та історико-культурними пам’ятками нашого краю. Зокрема, вони відвідали Луцький замок, Волинський краєзнавчий музей, оглянули Старе місто, побували у садибі Косачів у селі Колодяжне, місті Володимирі-Волинському та Зимненському жіночому монастирі. Програма була насичена цікавими розважальними заходами: діти побували в басейні, Адреналін - Сіті, Порт - Сіті, в Палаці учнівської молоді на новорічному театралізованому дійстві «Різдв'яні вогники добра», різдвяних забавах на Театральній площі міста, ляльковому театрі, піцерії «Дядя Піца», відвідали майстер-класи з вивчення волинського танцю, виготовлення новорічних сувенірів, різдвяної атрибутики, взятии участь в годинах спілкування та дискотеках, що проводились на базі НВК ЗОШ- -інтернату І-ІІІ ступенів – правознавчому ліцеї з посиленою фізичною підготовкою. Діти отримали багато різдвяних подарунків та сувенірів, українські обереги - вишиванки від благо

дійного фонду «Новий Луцьк» та диски із відзнятими сюжетами про перебування на Волині.

 

 

Відгуки дітей,учасників тренінгу

 

Мені сподобався тренінг, тому що було багато цікавих вправ. Найбільше сподобалась вправа «Вириванка». Цікаво було представляти себе та слухати інших дітей. Мене вразило те, чим пишаються мої однолітки. Виявляється, що всі ми мріємо про мир в Україні та здоров’я наших сімей.

Кушнир Славіна

Мені дуже сподобалося тренінгове заняття, бо ми познайомилися з багатьма дітьми. А також спілкувалися, дивилися мультфільми, в яких говориться про те, що всі ми різні, і від цього світ тільки цікавіший.

Вечерова Настя

Особливо сподобався мультфільм «Курчатко в клітинку», де курчатко шукало собі друга, точно такого як він. Виявляється, що дружити приємно з різними людьми, бо ми всі чимось  схожі і різні.

Гарьковець Артем

Мені сподобався тренінг, тому що я познайомилася з багатьма гарними людьми. Надіюсь, що буду підтримувати з ними зв’язок. Було цікаво кожен раз відкривати для себе щось нове.

Лущук Анастасія

Мені сподобався тренінг, тому що ми знайшли нових друзів. Також дуже сподобалися тренери, бо вони дуже гарно, емоційно спілкувалися з нами. А ще сподобався мультфільм «Щедрик», бо мрії збуваються.

Кравченко Альбіна